Regels

Waarmee moet je rekening houden bij het uitkiezen van een bingo spelletje en welke regels komen erbij kijken. Het is puur afhankelijk van het soort Bingo spelletje dat je uitkiest, maar in grote lijnen is een bingo game hetzelfde. Of dit nu in de 'echte wereld' wordt gespeeld of in de online wereld.

De bingo kaart

Men beschikt over een bingo kaart waarop een x aantal willekeurige nummers op staan gedrukt. Het aantal willekeurige nummers is afhankelijk van het soort bingo spelletje dat wordt gespeeld. Zo kan een spel gebruik maken van een kaart van 25 nummers, maar is het ook zeer gebruikelijk een getal van 4 te gebruiken. Vaak worden 5+ kaarten gebruikt bij veel spelers om zo meer unieke kaarten te kunnen maken. De variant waarbij er 25 nummers worden getoond is de welbekende  B.I.N.G.O kaart waarbij iedere lijn voor één letter staat. Dit zijn dus 5 x 5 = 25 rasters waarop een willekeurig getal staat. De B beschikt over een getallen reeks tussen de 1 en 15. De I beschikt over getallen tussen de 16 en 30. De N beschikt over een getallen reeks tussen de 31 tot 45. De G toont een getallen reeks tussen de 46 en 60. Ten slotte bevat de O de laatste getallen reeks tussen de 61 en 75.

Bingo Varianten

Omdat er verschillende varianten zijn, zijn er dus ook andere randvoorwaarden waar men rekening mee moet houden. Zo zijn er varianten waarbij het Bingo spel eerder lijkt op het bekende kienen. Waarbij het principe hetzelfde is, maar het spel op tot slot anders is. Zo moet er bij kienen een volgorde aan nummers gehaald worden. Bij Bingo moet er een woord gevormd worden